+32 (0)65 67 16 00 contact@dragopaint.be Av. de l'Europe 42, Frameries, Belgique
  • fr
  • nl

NEWS

HomeTips10 tips voordat je begint

10 tips voordat je begint

TIP 1: REINIG ZORGVULDIG OPDAT DE VERF CORRECT ZOU HOUDEN

Als u op vuile oppervlakken verft, olie, enz…  kan de verf loskomen als ze droogt. Verwijder daarom het stof, het vuil en de vetvlekken met water, een beetje afwasmiddel en een spons. Spoel daarna af met schoon water om de zeepresten te verwijderen.

TIP 2: OPLIJSTING VAN HET AAN TE KOPEN MATERIEEL

Stel een lijst op vooraleer u al het materieel gaat aankopen, dit zal u heel wat tijd besparen in  de winkel. Bij de aankoop moet u natuurlijk niet chicaneren over de kosten, met de goedkoopste verf zal u zeker besparingen doen, maar uw mooi werk zou wel eens kunnen worden verprutst met een slechte afwerking.
Een paar dingen om niet te vergeten bij het opstellen van uw lijst: reinigingsproducten, verf, plakband, rollen, borstels, ladder, bescherming voor vloeren en bescherming voor meubels, emmer van 5 liter enz…

TIP 3: MENG MEERDERE POTTEN VERF IN EEN GROTE EMMER OM EEN UNIFORME KLEUR TE KRIJGEN

De kleur van de verf kan lichtjes variëren van de ene pot op de andere. Bijgevolg, als u zonder verf valt in het midden van een half geverfde muur en u begint met een andere pot,  dan kan de tint een significant verschil hebben. Om dit te vermijden, meng in een grote emmer van 5 liter bijvoorbeeld 2 potten van 2 liter verf.

TIP 4: PLAKBAND OP DE SIERLIJSTEN (MOULUREN), VENSTERS EN DEURKLINKEN

Om verfvlekken te vermijden op deurklinken, vensterkaders, enz., is het beter om de randen af te dekken met plakband. U kunt bijvoorbeeld de plakbanden een week op voorhand plaatsen, maar wanneer u ze verwijdert, laat de verf niet drogen, doe het net voordat u klaar ben met verven.

TIP 5: VERF EERST DE PLINTEN EN DAN HET PLAFOND EN DE MUREN

Het is beter om eerst de plinten te verven, en dan het plafond en uiteindelijk de muren. Wanneer u de houtplinten verft, laat deze 24 uur drogen, bedek ze dan met plakband, en daarna kunt u al beginnen met verven zonder te vrezen voor vlekken. Als u met het plafond klaar bent, kunt u met de muur beginnen.

TIP 6: BESCHERMING VOOR DE VLOER EN DE MEUBELS

Om uw vloer te beschermen, is het beter om katoenen doeken te gebruiken (zoals oude dekens) in de plaats van plastieken beschermingen. Het plastiek is glad en u zou wel eens kunnen vallen als u bijvoorbeeld een ladder op het plastiek zet (het is de ervaring die spreekt).
Op plastiek blijven de verfplekken nat en kunnen en ze kunnen onder de zool van uw schoen eindigen. U hebt zeker geen zin om overal in huis uw voetafdrukken te zien!
Voor meubels is het beter om plastieken materiaal te gebruiken dat gemakkelijk kan worden geplakt op de meubels, zo zal het niet bewegen.

TIP 7 : BEGIN MET DE TOP

Begin altijd eerst met de top van de muur te verven en verf dan de rest tot op beneden. Ik weet dat het een basisadvies is, maar voor iemand die nooit een muur heeft geverfd (zoals ik) is het goed om dit te weten en dit om te voorkomen dat men het bovenste deel tot op het einde laat en dat de verf op het onderste druipt dat bijna dat bijna droog is.

TIP 8: VERMIJD OVERLAPPING VAN MERKEN

Overlapping van merken zijn die lelijke sporen veroorzaakt door ongelijke lagen verf. Ze verschijnen wanneer we een deel van de muur verven waar de verf bijna droog is. De sleutel om overlapping van merken te vermijden is altijd een « natte rand » te laten zodanig dat elke rol de vorige overlapt vooraleer de verf begint te drogen.
Herlaad anderzijds zo vaak als mogelijk de verfrol, zodat ze niet uitdroogt.

TIP 9: BORSTEL OF ROL?

Om de muur te verven is de rol perfect, want dit helpt om de dekking van de verf te optimaliseren en aan de uiteindelijke afwerking een uniformer schijn te geven. Maar men moet ook rond de plinten en de hoeken van de muren verven, plaatsen waarvoor rollen niet de beste optie is.
Voor deze complexe zones, is het beter om borstels te gebruiken, maar wees op uw hoede, als u met een borstel verft, zult u merken dat de afwerking verschillend is dan de rest van de muur dat u met een rol hebt geverfd. Om dit te vermijden verft u best deze zones met een borstel, en vooraleer het droogt, gaat u erover met een kleinere rol, maar met hetzelfde dikte als de grote rol waarmee u de rest van de muur hebt geverfd.

TIP 10: EEN ULTRA GLADDE AFWERKING VERKRIJGEN

Een laag verf zal gewoonlijk de onderliggende kleur niet verbergen, en als ze dat doet, dan zal de oppervlakte niet glad zijn, het zal een korrelig aspect hebben.
Voor een ultra gladde afwerking, moeten er minstens altijd twee lagen verf worden aangebracht en daarna moet men na elke verflaag erover gaan met een schuurspons met fijne korrel. Deze sponsen gaan tot in de ruwe randen waar het schuurpapier niet aan kan en laat een uniform aspect achter. Verwijder telkens na het schuren het overschot en maak daarna schoon met een antistatisch doekje om het stof te verwijderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *