+32 (0)65 67 16 00 contact@dragopaint.be Av. de l'Europe 42, Frameries, Belgique
  • fr
  • nl

Het bedrijf

De fabrieken DRAGOPAINT S.A. zijn sinds meer dan 50 jaar gespecialiseerd in het maken van verfformules.
Hun verven, vernissen en plamuren vormen een compleet gamma voor alle toepassingen : muren en plafonds, façades, dakbedekkingen, metaal, hout en andere specifieke producten.
Elk product geniet van de laatste technologische nieuwigheden en bevindt zich op het beste kwalitatief niveau van de markt. Door hun ervaring zijn ze de leader geworden van de AIRLESS verven in Frankrijk en zijn ze één van de meest efficiënte in Europa.
Onze winkel, gelegen in Frameries binnen de fabriek zelf, verbindt er zich toe om op al uw verzoeken te antwoorden, zodat de klant vindt wat hij nodig heeft.
De verf op maat ! Het geheim? De enkele stappen die de productiewerkplaats van de winkel scheiden! Dit concept fabrikant-consument laat bovendien toe te genieten van voordelige prijzen. DRAGOPAINT verdeelt ook haar producten via groothandelaars verspreid over gans België en Frankrijk.
Wij blijven ter uwer beschikking voor alle bijkomende informatie.

Geschiedenis

DRAGOPAINT is een familiebedrijf dat in 1962 werd opgericht in Wasmes door Stéphan Williquet, om vervolgens in 1985 te worden overgenomen door zijn zoon Etienne Williquet.

Sinds 1995 heeft het bedrijf zich doorgedrongen op de Franse markt en heeft het zich gespecialiseerd in de AIRLESS producten.

Om stedenbouwkundige redenen is het bedrijf in 2000 verhuisd naar Frameries en fuseerde het met een producent van de regio Mons-Borinage, met name EVERCHEM COATINGS, filiaal van Ravago Plastics.
DRAGOPAINT wordt op dat ogenblik EVERCHEM & DRAGOPAINT.

In 2002 neemt Etienne Williquet alleen de leiding over van het bedrijf.
Na meerdere investeringen, verhoogt DRAGOPAINT elk jaar zijn omzet en bereikt het vandaag een productiecapaciteit van 15.000 ton per jaar. Het bedrijf stelt thans meer dan 25 personen tewerk.
Om de familiegeest, het succes en de duurzaamheid van het bedrijf verder te zetten, versterkt kleinzoon Romain Williquet in 2012 het team.

In 2013 wordt EVERCHEM & DRAGOPAINT opnieuw DRAGOPAINT.
Vandaag is het sinds meer dan 50 jaar actief. Kennis, knowhow, ervaring en deskundigheid vormen de krachten van het bedrijf en zijn de vectoren van het stijgende succes van DRAGOPAINT.

Onze ploeg

 
Etienne Williquet
Etienne Williquet
CEO
Romain Williquet
Romain Williquet
CEO
Dean Lienard
Dean Lienard
Financieel Directeur
Thierry Vandenbosch
Thierry Vandenbosch
Manager Logistiek
Florence Vandenbosch
Florence Vandenbosch
Secretariaat
Camille Soissons
Camille Soissons
Laboratorium Manager
Michael Buët
Michael Buët
Winkel Manager
Philippe Van Espen
Philippe Van Espen
Verkoop Vertegenwoordiger
Pol Kerkhofs
Pol Kerkhofs
Verkoop Vertegenwoordiger
Taoufik El Butaidi
Taoufik El Butaidi
Verkoop Vertegenwoordiger